#2 - Bestrijding van de vrouwenhandel | Bureau Warmoesstraat 2 (S04)
In de jaren 90 werden er door het zedenteam van Bureau Warmoesstraat tientallen minderjarige meisjes achter de ramen op de Wallen gesignaleerd. De vrouwenhandel was in handen van onder andere Albanese en Russische maffia. Zedenrechercheur Ron Beekmeijer ontdekte gruwelijke zaken. En raamexploitant Pim van Burk vertelt over de huidige strijd tegen uitbuiting.
--------
34:02
#1 - Werken in de frontlinie | Bureau Warmoesstraat 2 (S04)
Babs gaat samen met Cees Koring, oud-misdaadverslaggever van de Telegraaf en schrijver van het boek Bureau Warmoesstraat, de Amsterdamse Wallen weer op. John van den Heuvel vertelt over zijn tijd aan het beruchte bureau. En oud-agenten Mike Zegers en Hans Rypkema vertellen over de verwoestende brand in het beruchte sekspaleis Casa Rosso in 1983, waarbij dertien doden vielen.
--------
33:19
Vanaf 19 mei: Bureau Warmoesstraat deel 2!
Babs Assink duikt opnieuw in Bureau Warmoesstraat, want er liggen nog genoeg interessante verhalen. Drugs, prostitutie, gokken en moorden op de Amsterdamse Wallen zorgden ervoor dat Bureau Warmoesstraat het bekendste politiebureau van Nederland werd. Maar ook corruptie en de boeken, series en films van oud-rechercheur Appie Baantjer droegen daaraan bij. Bijna 25 jaar geleden sloot het markante bureau zijn deuren, maar de verhalen zijn nog niet vergeten. Babs haalt verhalen op bij betrokkenen (waaronder John van den Heuvel) en heeft een uitgebreid gesprek met burgemeester Femke Halsema over de huidige stand van zaken op de Wallen.
--------
0:55
#6 - De dood van politieagent Jaap Honingh | Bureau Warmoesstraat 1 (S03)
In augustus 1982 wordt de 27-jarige agent Jaap Honingh doodgeschoten op de Brouwersgracht. Collega Henk Griffioen was erbij en vertelt hoe dat ging. Tijdens de onthulling van een monument voor Jaap halen oud-collega’s van Bureau Warmoesstraat en zijn weduwe herinneringen aan hem op. Oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting vertelt over de impact van de moord op collega's. Aan korpschef Peter Holla vragen we of Bureau Warmoesstraat niet gewoon terug moet komen.
--------
41:58
#5 - Corruptie en de Chinese maffia | Bureau Warmoesstraat 1 (S03)
Cees Koring vertelt hoe de Chinezen begin vorige eeuw de Wallen overnamen met wasserijen, gokhuizen en opiumkits. Al snel bleek Chinatown in handen te zijn gevallen van Chinese triades: maffia-achtige organisaties die niet terugschrokken voor geweld en moord. Ciet Jong Wang vertelt over hoe de gesloten Chinese cultuur het voor de politie moeilijk maakte om er grip op te krijgen.
Journalisten Lammert de Bruin en Babs Assink, bekend van podcasts als De Showbizzmoord, Mathilde's Mysterie en De Butlermoord, duiken diep in opvallende nationale en internationale misdaadzaken. In het vierde seizoen duikt Babs opnieuw in Bureau Warmoesstraat, want er liggen nog genoeg interessante verhalen.
Drugs, prostitutie, gokken en moorden op de Amsterdamse Wallen zorgden ervoor dat Bureau Warmoesstraat het bekendste politiebureau van Nederland werd. Maar ook corruptie en de boeken, series en films van oud-rechercheur Appie Baantjer droegen daaraan bij. Bijna 25 jaar geleden sloot het markante bureau zijn deuren, maar de verhalen zijn nog niet vergeten. Babs haalt verhalen op bij betrokkenen (waaronder John van den Heuvel) en heeft een uitgebreid gesprek met burgemeester Femke Halsema over de huidige stand van zaken op de Wallen.